Pandekager med øl

Pandekagerne bliver dejligt sprøde i denne nemme opskrift

UDSTYR

Pande + palet + håndpisker + skål, vægt, kop/decilitermål til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager

TID

Når dejen er samlet skal den hvile mindst en halv time – du kan også lave den dagen i forvejen og sætte den på køl.
Arbejdstid i alt ca 30 min.

ANTAL

Ca. 15 stk afhængig af hvilken størrelse pande du anvender.

De smager altså ikke af øl, men man kan jo vælge at drikke en til desserten. Hvis du vil bruge dem som madpandekager, så undlad sukker og kardemomme i dejen.

Ingredienser:

—————————————

  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 20 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mælk
  • 1 dl øl ( hvidtøl eller hvedeøl)
  • evt lidt kardemomme
  • 40 g smeltet smør
  • smør til bagning

 

oelpandekager

Sådan gør du :

—————————————

1. Mel, sukker, salt, kardemomme og æg piskes godt sammen i en skål – laver du dem som madpandekager skal du ikke bruge sukker og kardemomme

2. Tilsæt mælken gradvist. mens der piskes kraftig – brug evt en elektrisk håndpisker eller en blender- dejen skal blive helt glat og uden klumper

3. Pisk forsigtig det let afkølede smeltede smør og øl i dejen

3. Sæt pandekagedejen til at hvile mindst en halv time på køl. Dejen bliver meget nemmere at arbejde med når den har hvilet. Du kan også gemme den til næste dag. Pisk igen når hviletiden er færdig.

4. Smelt lidt smør på en varm pande (sæt den på middelvarme)

5. Hæld lidt dej på, drej panden rundt så dejen fordeler sig i et meget tyndt lag og bag til pandekagen er gyldenbrun.

6. Vend pandekagerne med en palet når bagesiden har fået farve og bag dem færdige på den anden side. Husk at teste den første pandekage, for så kan du nå at tilsætte mere smag alt efter hvad du synes

OBS ! Rør jævnligt i dejen, da melet godt kan synke til bunds.

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Som dessertpandekager: Is, syltetøj, sukker, kompot, bær, nødder….

Har du lavet dem som madpandekager, så kan du fylde dem med spinat & feta, laks & kål, kylling & salsa eller hvad du nu elsker

TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2-3 dage. De kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes?  – se vores tip til hvordan du kan gøre det her

Se også opskrifter på