Amerikanske Pandekager

Tykke og lækre – helt som de skal være

UDSTYR

Pande + palet + håndpisker + skål, vægt, spiseske til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager

TID

Dejen skal bare samles og så kan du gå igang med at bage dem.
Tid i alt ca 30 min.

ANTAL

Ca. 20 stk

Disse små tykke pandekager fra USA er rigtig gode til brunch

Ingredienser:

—————————————

  • 375 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 20 g bagepulver / 3 tsk
  • ½ tsk salt
  • 3 sammenpiskede æg
  • 375 g mælk
  • 30 g smeltet smør
  • smør til stegning

 

brunchpandekager

Sådan gør du :

—————————————

1. Sigt alle de tørre ingredienser ned i en skål og rør dem godt sammen og lav en fordybning

2. I fordybningen hælder du æggene og halvdelen af mælken i og så skal det røres eller piskes godt sammen

3. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør – pisk det godt ind – brug evt et elektrisk håndpiskeris så der kommer luft i dejen. Hvis dejen føles for tyk, så tilsæt lidt mere mælk.

4. Sæt en pande over varmen og smelt lidt smør på den. OBS Panden må ikke være alt for varm – prøv dig frem med de første pandekager og juster herefter.

5. Kom pandekagedej på – brug ca 2 spsk dej til en pandekage. Bruger du en stor pande kan du godt lave flere på samme pande ad gangen.

6. Vend pandekagerne med en palet når bagesiden er blevet gyldenbrun og de føles mere faste end flydende og oversiden “bobler” lidt

7. Bag dem færdig på den anden side – de skal gerne hæve op og blive tykke og fluffy – server straks

OBS ! Rør jævnligt i dejen, da melet godt kan synke til bunds.

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Helt klassisk amerikansk tilbehør er lun ahornsirup, blåbær og koldt smør – men mulighederne er mange, så giv den bare gas med hvad du selv og dine gæster holder af.

TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2-3 dage. De kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes?  – se vores tip til hvordan du kan gøre det her

Se også opskrifter på