Banan Pandekager
Opskrift på sunde pandekager med banan
UDSTYR
Pandekagepande + palet + blender + skål, decilitermål, spiseske til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager
TID
Dejen skal bare samles og så kan du gå igang med at bage dem. De skal have ca 1½ minut på hver side.
ANTAL
Ca. 12 stk
Disse små tykke pandekager er ikke sødet med sukker, da bananerne giver sødmen.
Ingredienser:
—————————————
- 2 modne bananer (må gerne have brune pletter)
- 3 æg
- 1 dl hvedemel evt. fuldkornshvedemel, grahamsmel eller en anden type grov mel – for at få fibre
- 1 dl finvalset havregryn
- ½ tsk salt
- 1 spsk smeltet smør
- smør til stegning
Man kan vælge at komme lidt kardemomme, vaniljepulver eller kanel i dejen for at give ekstra smag
Sådan gør du :
—————————————
1. Mos bananer grundigt, evt med en stavblender
2. Bland dem derefter grundigt sammen med resten af ingredienserne – brug evt en blender eller foodprocessor til jobbet
3. Opvarm en pande og smelt en klat smør på den
4. Kom pandekagedej på – brug ca 2 spsk dej til en pandekage. Glat dem lidt ud oven på, så de får en ensartet overflade. Bruger du en stor pande kan du godt lave flere på samme pande adgangen.
5. Vend dem med en palet når bagesiden er blevet gyldenbrun og bag dem færdig på den anden side.
OBS ! Rør jævnligt i dejen før du lægger den på panden, da melet og bananmosen godt kan synke til bunds.
Top dem f.eks med:
—————————————
Skivede bananer, nødder, frø, mørk chokolade og peanutbutter, sirup / flydende honning eller
Skyr / græsk youghurt, bær / tern af sæsonens frugter, eller hvad der nu frister
TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2 dage. De kan sagtens spises kolde og de kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes? – se vores tip til hvordan du kan gøre det her