Pandekager uden æg
Dejlig nem opskrift til hurtige pandekager
UDSTYR
Pande + palet + håndpisker + skål, vægt, kop/decilitermål til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager
TID
Dejen skal sættet på køl en halv time – så bliver den nemmere at arbejde med.
Arbejdstid i alt ca 30 min.
ANTAL
Ca. 10 stk
Har du ingen æg i køleskabet eller er du veganer, så er denne opskrift perfekt til dig
Ingredienser:
—————————————
- 250 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 7 dl mælk
- 25 g smeltet smør
- smør til bagning
- evt kardemomme og/eller revet citronskal (øko)
Sådan gør du :
—————————————
1. Smelt smørret på lavt blus
2. Mel, sukker, vanilje, bagepulver, salt og evt kardemomme/citronskal blades godt sammen i en skål
3. Hæld mælken i det smeltede smør og rør det lidt sammen
4. Smør og mælkeblandingen hældes i lidt efter lidt i skålen med melblandingen, mens der piskes grundigt – brug evt en elektisk håndpisker. Når dejen er helt glat og samlet sættes den på køl en halv time.
5. Varm panden op og smelt lidt smør på. Hæld ca 1 dl dej på panden og bag til den er gyldenbrun.
6. Vend pandekagerne med en palet når bagesiden har fået lidt farve og bag dem færdige på den anden side. Husk at teste den første pandekage, for så kan du nå at tilsætte mere smag alt efter hvad du synes
OBS ! Rør jævnligt i dejen, da melet godt kan synke til bunds.
Top dem f.eks med:
—————————————
Sukker, syltetøj, nutella, is, bær, kompot, skumfiduser, karamelsauce, flydende honning/sirup…..disse pandekager kan du toppe med alt hvad du kan lide
TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2-3 dage. De kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes? – se vores tip til hvordan du kan gøre det her