Sunde Pandekager
Fyldt med velsmag og urter – gode til alle måltider
UDSTYR
Pande + palet + håndpisker + skål, vægt, spiseske til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager
TID
Dejen skal bare samles og så kan du gå igang med at bage dem.
Tid i alt ca 30 min.
ANTAL
Ca. 20 stk
Lækre madpandekager som kan varieres alt efter hvad du har i køkkenet.
Ingredienser:
—————————————
- 100 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk olivenolie eller rapsolie
- 1 spsk finthakket dild
- 1 spsk finthakket kørvel
- 1 spsk finthakket purløg
- lidt olie til stegning
Sådan gør du :
—————————————
1. Rør mel og salt sammen
2. Pisk æg og mælk godt sammen og pisk derefter melet i – pisk det grundigt og tilsæt så olien og urterne – pisk igen til dejen er helt samlet. Brug evt en elektrisk håndpisker til jobbet
3. Varm en pande op og smør den med lidt olie.
4. Hæld lidt dej på og bag madpandekagerne ved høj varme hvis du laver dem tynde og middelvarme hvis du laver dem lidt tykkere
5. Vend pandekagerne med en palet når bagesiden har fået lidt farve og bag dem færdige på den anden side.
OBS ! Rør jævnligt i dejen, da melet godt kan synke til bunds.
Top dem f.eks med:
—————————————
Du kan servere disse lækre urtepandekager med forskelligt tilbehør alt efter hvor stort et måltid det skal være.
Her er et par ideer:
· Bland gedeost og skyr/yoghurt sammen med lidt salt og smør det på madpandekagen. Fordel noget finthakkket spidskål og friske urter. Vil man have kød med i måltidet er kyllingestykker lækkert på. Rul pandekagen sammen om fyldet og server
· Læg et porcheret æg oven på pandekagen sammen med ærter og en frisk urtesalat
· Læg skiver af avokado, lidt laks og en skefuld kimchi på og pynt med grønne urter
Velbekomme 🙂
TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2-3 dage. De kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes? – se vores tip til hvordan du kan gøre det her