Veganske Pandekager
Grønne og lækre til alle dagens måltider og i madkassen
UDSTYR
Pande + palet + håndpisker + skål, vægt, kop/mål til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager
TID
Hviletid ca. ½ time
Arbejdstid i alt ca 30 min.
ANTAL
Ca. 10 stk
Lækre spinat madpandekager som kan varieres alt efter hvad du har i køkkenet.
Ingredienser:
—————————————
- 150 g skyllet frisk spinat eller fra frost optøet i en si, så vandet er løbet fra
- 20 g maizena/ majsstivelse
- 150 g durummel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 ½ tsk salt
- 6 dl plantemælk
- 2 spsk olivenolie eller rapsolie
- evt 2 spsk finthakkede urter eller 1 spsk tørrede
- evt 1 spsk matcha til madlavning
- lidt olie til stegning
Sådan gør du :
—————————————
1. Blend spinat, plantemælk og olie i en blender eller brug en stavblender
2. Tilsæt resten af ingredienserne og blend til dejen er uden klumper og er ensartet. Dejen er lidt tynd på dette stadie.
3. Lad dejen hvile på køkkenbordet i en halv time – det vil gøre den tykkere og nemmere at arbejde med. Pisk igen når hviletiden er ovre.
4. Varm en pande op på lidt over middelvarme og tilsæt lidt olie.
5. Hæld ca 1 dl dej på og bag madpandekagen ca 1-2 min på hver side
OBS ! Rør jævnligt i dejen, da melet godt kan synke til bunds.
Top dem f.eks med:
—————————————
Du kan servere disse lækre grønne madpandekager med forskelligt tilbehør alt efter hvor stort et måltid det skal være.
Her er et par ideer:
· Seitan, hummus, friske spirer, agurk i staver, 1 skefuld kimchi
· Guacamole, sorte bønner, små tern af tomater, finthakkede rødløg, chilisalsa, majs, bønnespirer.
· Stegt tofu (evt med chili eller karry), spæde salatblade, bagt sød kartoffel i tern, agurk, finthakket rødløg og hakkede oliven.
Velbekomme 🙂
TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2 dage. De kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes? – se vores tip til hvordan du kan gøre det her